Dossier

Op weg naar een Europese Mienskip (Debat)  EcologieEconomieSociaal-cultureelWetenschap

Debat

Hoe houdt de ‘gewone mens’ zich staande in een wereld die zich in een constante staat van verandering begeeft? Een wereld waarin het vertrouwen in de politiek afneemt en waarin De Burger zijn zaakjes liever zelf regelt.

Meepraten over Europa? Kom dan op 23 april naar de Blokhuispoort. Dan organiseert het European Cultural Foundation met Leeuwarden-Fryslân 2018 namelijk een debat, … Lees meer

Invloed van broedgebiedkwaliteit op het vermijden van wegen door nestelende Grutto’s  Wetenschap

Sticky1

Door de intensivering van de landbouw is veel broedgebied voor de Grutto verloren gegaan. Om de achteruitgang van de gruttopopulatie te stoppen zijn meer extensief beheerde percelen nodig met kruidenrijk gras en hoge grondwaterstanden (Kentie et al., 2013a). Maar moet je daarbij rekening houden met de aanwezigheid van wegen en paden?

Lees het artikelLees meer

Mooi filmpje: ‘Alarm: weidevogels in Midden-Delfland’  EcologieEconomieSociaal-cultureelWetenschap

Untitled-1

Bekijk hier het filmpje van Natuurmonumenten:

Lees meer

Boerderij: ‘Samen werken aan vergroening’  EcologieEconomieNieuws

Sticky

Vele subsidiepotjes staan klaar voor boeren. Boerderij zet de belangrijkste subsidies op een rij. In het geval van agrarisch natuur- en landschapsbeheer is veel veranderd.

Lees het hele artikel hier verderLees meer

Boerderij Vandaag: ‘Geef agrarisch natuurbeheerder bonus’  EcologieEconomieNieuws

Boerderij_fc

Wie in aanmerking wil komen voor subsidie agrarisch natuur- en landschapsbeheer moet aankloppen bij een collectief in de desbetreffende regio. Nederland telt 39 van die collectieven. Elk heeft een eigen regio. Echter, naast de regionale collectieven is er ook één landelijke. Dat is de coöperatieve vereniging Collectief Deltaplan Landschap.

Lees hier het hele interview in Boerderij VandaagLees meer

Copyright 2015 Kening fan 'e Greide · Realisatie en contentbeheer: Schrijfburo-online · RSS Feed · Inloggen