Dossier

Aanmelden 23 april: debatavond met Pablo Tittonell en muziek van Cosmic U  EcologieEconomieNieuwsSociaal-cultureel

pablo tittonel

Onderaan dit bericht kunt u zich aanmelden voor de debatavond van woensdag 23 april. Spreker is dan Pablo Tittonell (41), één van de bekendste experts op het gebied van landbouw en ecologie en sinds ruim een jaar hoogleraar Landbouwecologie aan de Wageningen University.

“Ik ben een stadsjongen”, zegt Pablo Tittonell. Zijn opa, thuis in Argentinië, had een boerderij, dus was … Lees meer

Iepenloftspul yn it Heidenskip  Sociaal-cultureel

kopie 1

Dizze poster is makke om elkenien witte te litten dat toanielferieniging “Yn it oare fel” drok dwaande is mei in iepenloftspul. De titel fan it stik sil wêze: “de Kening stjêrt”.
Oarspronkelik skreaun troch de Frans-Roemeenske skriuwer Eugene Ionesco. It sil spile wurde yn in stik lân oan de Ursuladyk. Nei de earste snee gers en foar de twadde snee … Lees meer

Post-breeding migration of Dutch-breeding Black-tailed Godwits:  Wetenschap

timing, routes, use of stopovers, and nonbreeding destinations

De populatie van de in West-Europa broedende Grutto’s is de afgelopen decennia ingestort. Al weten we heel veel van de oorzaak van de afname, ondanks alle onderzoek is er nog heel veel niet bekend over individuele trekroutes en overwinteringsplekken, en de vraag of individuele overleving daarmee te maken heft. Om hierover

Lees meer

Geluid van Grutto wordt een vaas  Sociaal-cultureel

foto

Op dinsdag 1 en woensdag 2 april vond het designcafé ‘3D-printen met keramiek’ plaats in de Blokhuispoort in Leeuwarden. De Engelse ontwerper Jonathan Keep kwam op uitnodiging van Provincie Fryslân en House of Design naar Leeuwarden om invulling te geven aan dit designcafé.

Tijdens de workshop op dinsdag 1 april van 13:00 uur tot 17:30 uur en de presentatie op … Lees meer

Fries weidevogelparadijs in Vara’s Vroege Vogels  EcologieEconomieWetenschap

weidevogel

Boer Murk uit het Friese Wommels heeft een halve hectare boerenland omgetoverd tot een paradijs voor honderden weidevogels. Vroege Vogels gaat tweewekelijks verslag doen van dit voorjaarsspektakel.
Bekijk hier het verslag:
Lees meer

Copyright 2014 Kening fan 'e Greide · Realisatie en contentbeheer: Schrijfburo-online · RSS Feed · Inloggen