Dossier

‘Bokashi; rommel tot waarde brengen’  EcologieEconomieWetenschap

foto

Foto: Durkje Hietkamp

Laten zien dat weidevogels en moderne landbouw kunnen samengaan, dat is de missie van melkveehouder Klaas Oevering. De bodemvruchtbaarheid op peil houden, is daarbij een must. Met zijn zelfgemaakte bokashi hoopt hij dat zijn bodem beter gaat functioneren, want: “Heel veel bodems schreeuwen om organische stof.”

Lees het hele arikel in PlattelandsPostLees meer

Ook ‘Boerderij van de Toekomst’ gestart!  EcologieEconomieNieuws

Foto LC

Foto: Niels Westra

Afgelopen week was de aftrap van ‘Boerderij van de Toekomst’. Een project dat gericht is op agrarisch onderwijs en verbonden is aan Kening fan ‘e Greide. Gedurende het project onderzoeken studenten van het Nordwin College en Van Hall Larenstein hoe een duurzame boerderij er uit moet komen te zien. Dit leidt tot een game waarbij aandacht wordt … Lees meer

‘Proeftuin voor natuurvriendelijke boeren’  EcologieEconomieNieuwsSociaal-cultureel

shutterstock_73942060

Kening fan de Greide heeft het initiatief genomen tot een zogenoemde ‘living lab voor natuur-inclusieve veehouderij’, een proeftuin waar diverse ontwikkelingen in agrarisch natuurbeheer worden verbonden.

Lees het hele artikel van het Friesch DagbladLees meer

Grutto’s Portugal  BloggenEcologieWetenschap

portugalblog

Ruim een week later zijn we al helemaal gewend aan het grutto geweld op de rijstvelden bij Lissabon. Vorige week begonnen we met aantallen rond de 40.000 grutto’s. De laatste week zijn er steeds meer vogels bijgekomen vanuit Afrika en Spanje. Vogels er op dit moment goed uit, de conditie lijkt goed en ze komen al goed op kleur.

Vorige … Lees meer

Grutto-onderzoekers ook in Vroege Vogels!  Ecologie

2015-02-18 17_12_28-Vroege Vogels - 17 februari 2015 - Uitzending Gemist_ VARA

Voor wie gisteren Vroege Vogels op NPO2 heeft gemist!
Presentator Menno gaat op pad met onderzoekers van de RUG in de Spaanse Extremadura en stuit met ús Ysbrand en Gjarryt op een enorme groep grutto’s. Zo’n 20.000, dus ongeveer een kwart van de Europese gruttopopulatie! Een dezer dagen vliegen ze naar het Noorden.

Kijk hier de uitzending terug:

http://vara.nl/media/334437Lees meer

Copyright 2015 Kening fan 'e Greide · Realisatie en contentbeheer: Schrijfburo-online · RSS Feed · Inloggen